Winter Reading Challenge

December 1, 2017

winter reading challenge elitere

Sau, altfel spus, ce se întâmplă când cea mai bună prietenă are acces la o parte din cărțile tale și îți pregătește lista de lecturi pentru lunile de iarnă. Dragilor, Alina a găsit provocarea pe contul de youtube al Adelei (Vanilla Moon Books) și s-a gândit că putem încerca și noi ceva asemănător. Urmează să-i aleg și eu câteva cărți, dar azi vreau să scriu despre cele pe care Alina mi le-a pus în brațe.

Sunt câteva sute de cărți pe care vreau să le citesc, dar cele menționate aici vor avea prioritate. Cel puțin atunci când nu mă voi ocupa de alte proiecte, pentru că se anunță un început de 2018 aglomerat. Anyway, sunt opt titluri alese: două în engleză, șase în română. Primul nu e chiar un volum în sine, ci o serie de poezii scrise de Omar Khayyam. Mă gândesc să împrumut de la Alina volumul Poeme persane, să mă pot bucura de poeziile care au impresionat-o pe ea. The Hate U Give a lui Angie Thomas nu apare în poză deoarece o am în format electronic. Abia aștept să mă întorc la cartea asta; am citit câteva pagini cu ceva timp în urmă și am simțit cât de greu este să o lași din mână.

Urmează A Game of Thrones a lui George RR Martin. Am cumpărat acum un an seria și tot de atunci zic că o citesc, dar cărămida tot nedeschisă a rămas. Poate pe la Crăciun… cine știe? Tot de mai bine de un an stă în așteptare și Împărăteasa lui Shan Sa. Începută când am mers la București pentru Cruxmas Fair and Party, a rămas aproape uitată pe un raft până a fost aleasă de Alina. Și-i mulțumesc, abia aștept să cunosc povestea fetiței care mai târziu a condus China. Tot începută și lăsată (pe principiul am timp mai târziu, doar că acel mai târziu se numără în ani) este și Erzsébet Báthory: Contesa sângeroasă de Rebecca Johns. Țin minte că o plimbam cu mine prin cafenele, dar nu am citit decât vreo șaizeci de pagini. Sunt pregătită să îi acord din nou atenție.

Casa de hîrtie a lui Carlos María Domínguez va pleca la un moment dat din biblioteca mea, așa cum am menționat și în unhaul, dar intenționez să răsfoiesc volumul cât de curând, să știu și eu ce dau de la casă. E scurt, are mai puțin de 120 de pagini. Tot scurtă e și cartea lui Dai Sijie, Balzac și Micuța Croitoreasă chineză. Am doar o idee vagă despre ce e vorba acolo și sunt curioasă să văd ce are de oferit. În fine, Annabel (Kathleen Winter) e a mea de vreo cinci ani și e… diferită. Cred că nu mă înșel dacă spun că e singura carte de acest fel pe care o am. Și mă refer strict la modul în care e abordată sexualitatea.

Cam așa arată lista mea de lecturi din decembrie până la sfârșitul lui februarie. Le voi citi pe toate? Nu știu. Voi citi și alte cărți? Da, mai ales câteva pe care am fost nevoită să le citesc prea repede și nu m-am bucurat pe deplin de ele. În orice caz, îi mulțumesc Alinei pentru titlurile alese. Vă invit și pe voi să lăsați pe cineva apropiat să vă provoace la lectură. S-ar putea să fiți surprinși de alegerile lor.

by Elena Atudosiei

Tags: , , , , , , ,

6 Responses to Winter Reading Challenge

  1. Alina Andreea Cătărău on December 4, 2017 at 5:33 pm

    Cu mare drag, scumpa mea! Sper că am ales bine cărțile și sunt foarte curioasă ce titluri vei alege pentru mine. :*

  2. Winter Reading Challenge Wrap-up | eLitere on March 28, 2018 at 6:25 am

    […] Winter Reading Challenge December 1, 2017 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *