Unhaul și concurs

November 3, 2017

concurs

A venit și momentul să fac un 2-în-1 first time, something-something pe eLitere. Sunt sigură că știți ce înseamnă haul/unhaul (ce cumperi sau ce scoți din colecțiile personale, so to say), așa că nu insist pe definiții. Azi vreau să scriu despre cărțile pe care nu le mai vreau dintr-un motiv sau altul și despre un concurs de pe blogul Alina’s Bookish Hideout.

Ca să încep cu finalul, am hotărât cu Alina să organizăm un concurs la care sunt invitați să participe cei care locuiesc în România și au peste 18 ani. Găsiți toate detaliile necesare aici. Aruncați o privire peste titluri, lăsați un comentariu (abia așteptăm să le citim) și apoi vom vedea către cine pleacă pachetul de cărți.

Bun… acum, ce e cu acel unhaul? Sunt câteva cărți care nu prea mai au ce căuta în biblioteca mea, așa că intenționez să le dau (poate la o bibliotecă, poate cuiva apropiat, poate în cadrul unor concursuri). M-am gândit totuși că nu ar fi rău să le folosesc o ultimă dată și să scriu câteva cuvinte despre ele (de exemplu, de unde le am și de ce nu le mai vreau).

Culoarea sentimentelor (Kathryn Stockett) și Ultima licornă (Peter S. Beagle) sunt primele pe listă. Nu am absolut nimic rău de spus despre aceste cărți… doar că am și versiunile scrise în engleză, deci nu mi-a fost greu deloc să le scot din bibliotecă. De Angels and Demons a lui Dan Brown nu m-am atins, cu toate că a fost un cadou primit acum mulți ani. Nu abordează un subiect care să mă intereseze, așa că a ajuns la Alina.

Temptation (Douglas Kennedy) și Fetiș (Tara Moss) sunt acum parte din pachetul de cărți pe care îl puteți câștiga în concursul menționat mai sus. Am încercat să citesc Temptation, dar nu am avut răbdare să trec de primele pagini, cu toate că e o lectură ușoară. Fetiș e o chestie mică și se citește la fel de repede, dar nu m-a impresionat în mod special. Dacă voi dori cândva să-mi amintesc numele personajelor, voi fi nevoită să mă bazez pe goodreads sau pe recenzii.

Am dat Un pension de domnișoare (Charlotte Brontë) deoarece am și ediția în engleză. Mai am dubluri, dar încă nu sunt dispusă să le scot din bibliotecă. Am dat și un exemplar din Zece negri mititei de Agatha Christie și eu am păstrat volumul de la editura Adevărul. Mie mi-a plăcut foarte mult cartea și o recomand cu drag.

Nu plânge sub clar de lună de Heather Davis a fost cumpărată de la o tonetă de ziare într-o zi rece. Nici până azi nu-mi dau seama de ce am dat banii pe ea. În fine, mai am patru cărți care probabil vor fi date ca premiu la un alt concurs organizat împreună cu Alina. E vorba de Cinci nori colorați pe cerul de răsărit (Florina Ilis), Casa de hârtie (Carlos María Domínguez), Criza adolescenței (Stéphane Clerget) și Întâlnirea cu visele (Ruth Berry). Le am de câțiva ani și nu am fost niciodată curioasă să le citesc. Sunt sigură că altcineva va dori să le adopte.

Și închei cu două cărți primite cadou de la o editură prin 2012: Fluturele de Hârtie de Diane Wei Liang și Te iubesc de Catherine Siguret. Au venit împreună cu alte volume pe care le comandasem folosind voucherele câștigate și speram și eu să primesc niște titluri mai interesante, dar… nu. Poate sunt scrise bine, nu știu, nu am nici cea mai mică intenție să le citesc, deci le voi da mai departe.

Cam atât pentru azi. Va veni și un al doilea unhaul, dar numai în momentul în care voi fi pregătită sufletește să nu mai am anumite cărți pe rafturi. Până atunci, nu uitați de concurs. Succes!

by Elena Atudosiei

Tags: , , , , , ,

One Response to Unhaul și concurs

  1. Winter Reading Challenge | eLitere on December 1, 2017 at 8:11 am

    […] Unhaul și concurs November 3, 2017 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *