The Name Game Book Tag

October 23, 2017

the name game book tag elitere

Dragilor, a sosit și momentul să postez răspunsurile pentru un tag destul de drăguț, un joculeț pe care îl puteți… adopta în română sau într-o limbă străină. Nu-mi amintesc cui îi aparține ideea, dar eu îl preiau de pe blogul Alinei (Alina’s Bookish Hideout). Ar fi trebuit să postez acest tag cu ceva timp în urmă, dar mi-a fost surprinzător de greu să găsesc titluri potrivite. Pentru ce? Pentru formarea prenumelui (am abandonat repede ideea de a forma și numele de familie din titluri de cărți). Deci, dacă vreți și voi să preluați tagul, succes! Nu trebuie decât să atașați fiecărei litere din numele vostru un titlu de carte citită sau achiziționată, cum doriți. Să vedem ce mi-a ieșit mie.

********

EEnigma Otiliei de G. Călinescu. Am citit romanul acum mai bine de zece ani și, cu toate că îl recomand, nu cred că îl voi reciti în viitorul apropiat. Îmi amintesc că a avut acel ceva care m-a fascinat, că îmi plăcea să urmăresc personajele și să le privesc lumea, dar acum nu simt nevoia să mă întorc la Călinescu.

LLa răscruce de vânturi de Emily Brontë, unul dintre romanele mele preferate. Nu știu când voi scrie și recenzia, dar cred că mi-ar plăcea să recitesc povestea înainte și să urmăresc câteva fire peste care am trecut prea ușor la prima lectură.

EExcelsior de Alexandru Macedonski. Al doilea e vine cu un volume de poezii deoarece eu am ales să pun în acest tag doar cărți citite… și am realizat că nu găsesc o altă carte potrivită aici. Citesc poezii destul de rar și la Macedonski mă întorc cu drag ocazional.

NNobila doamnă din Yodo de Yasushi Inoue. Mă așteptam la mai mult de la roman și m-am bucurat când l-am luat în sfârșit de la bibliotecă. Nu e o carte pe care nu aș recomanda-o (mai ales dacă cineva e atras de cultura niponă), dar pentru mine a fost plictisitoare. Stilul în care e scrisă m-a făcut să-mi doresc să o termin cât mai repede și să trec la ceva mai plăcut.

AAlbastru pur de Tracy Chevalier. Aici am avut mult mai multe opțiuni, dar am ales romanul lui Tracy Chevalier pentru simplul motiv că la el mi-a fugit gândul mai întâi. L-am citit în 2011 și, chiar dacă entuziasmul de atunci a scăzut considerabil, încă îmi amintesc cu plăcere de poveștile descoperite între paginile acestei cărți, mai ales dacă ar fi să vorbesc despre firul narativ ce ne poartă în trecut.

Multe lecturi plăcute!

by Elena Atudosiei

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

6 Responses to The Name Game Book Tag

  1. Alina Andreea Cătărău on October 23, 2017 at 3:42 pm

    Mă bucur foarte mult că ai răspuns la această provocare. Îmi par foarte interesante alegerile tale și recunosc că nu mă așteptam să regăsesc în listă și un volum de poezii. L-am citit și eu pe Macedonski în facultate și cel mai tare mi-au plăcut rondelurile sale și „Noaptea de Decembrie”. În schimb, m-a plictisit enorm „Noaptea de Noiembrie”.

    • Elena Atudosiei on October 23, 2017 at 3:54 pm

      Îmi pare rău că am răspuns atât de târziu, dar mi-a făcut plăcere să caut titlurile potrivite pentru fiecare literă. Mulțumesc! :*

      • Alina Andreea Cătărău on October 23, 2017 at 4:55 pm

        Stai liniștită, iubita, mi-a făcut plăcere să-ți citesc articolul. Cu mare drag. :*

  2. Ioan Mihalcea on October 24, 2017 at 5:33 pm

    I – Insuportabila ușurătate a ființei (Milan Kundera)
    O – O mie nouă sute optzeci și patru (George Orwell)
    A – Aleph (Jorge Luis Borges)
    N – Nasul (Nicolai Vasilievici Gogol)

    Sau dacă e Ionuț, continuarea:

    U- Ubik (Philip K. Dick)
    Ț- Țiganiada (Ion Budai-Deleanu)

    Astea-s primele care mi-au venit în minte! 🙂

    • Elena Atudosiei on October 24, 2017 at 6:01 pm

      Mulțumesc! 🙂

    • Alina Andreea Cătărău on October 24, 2017 at 6:31 pm

      Foarte interesante alegeri. Eu am citit „Țiganiada” care mi-a plăcut foarte mult și cred că merită să o recitesc la un moment dat în viitor, iar „O mie nouă sute optzeci și patru” stă de ceva timp în lista mea de lecturi pentru că tot nu mă încumet să o încep. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *