Prima carte tag

October 19, 2015

prima carte tagTot vizionând filmulețele booktuberilor români, am găsit un tag de carte creat de Adi de la Twisted1717, ale cărui întrebări mi s-au părut interesante, așa că m-am gândit să răspund și eu la ele.

*

Care a fost prima carte pe care ai citit-o?

Prima carte pe care am citit-o din proprie inițiativă a fost Iris – Spectacolul abia începe de Miron Ghiu Caia, o carte despre istoria trupei Iris, de la începuturi până în anul 2002. Aceasta a fost prima carte pe care am citit-o pe nerăsuflate, pentru că eram fascinată de amintirile membrilor formației, întâmplările, bârfele și zvonurile legate de trupă și de fiecare dintre ei, în parte. Dacă tot am mers la un concert al formației Iris din luna septembrie, care sărbătorea revenirea lui Minculescu în trupă, și totodată un concert care m-a impulsionat să le ascult din nou melodiile lor, îmi doresc să recitesc această biografie, pentru a o redescoperi și pentru a-mi reaminti de prima carte care mi-a deschis drumul spre lectură.

Prima serie de cărți pe care ai citit-o și ai terminat-o.

Probabil sunt printre puținii oameni de pe planetă care încă n-au citit serii de cărți. Am văzut câteva serii tentante pe Amazon, însă încă nu sunt sigură că aș avea suficientă răbdare să citesc o poveste care se întinde pe mai multe volume.

Prima carte pe care ai citit-o într-o zi.

Prima carte pe care am citit-o într-o zi a fost Confesiunile unui opioman englez de Thomas De Quincey, care, deși nu mă așteptam să îmi placă, m-a fascinat prin subiectul ieșit din comun pe care îl aborda autorul, riscând foarte multă critică din partea societății.

Prima carte pe care ai citit-o și nu ai mai terminat-o

O dată la o anumită perioadă de timp se întâmplă să dau și peste cărți care nu îmi plac. Deși nu cred că este prima, voi alege Spre far de Virginia Woolf, o carte care are drept procedeu literar principal fluxul conștiinței. Îmi pare rău de acest roman, însă am avut o relație tare complicată cu el, până l-am abandonat de tot. Aș încerca să citesc cartea și în română, însă… am anumite dubii că o voi citi și înțelege mai ușor.

Prima carte pe care ai citit-o/terminat-o și nu ți-a plăcut

Cu riscul de a mă repeta, Basmul Prințesei Repede-Repede de Emil Brumaru și Veronica D. Niculescu este printre foarte puținele cărți pe care le-am terminat, deși nu mi-au plăcut. Îmi pare rău că mi-am sacrificat timpul pentru această carte. Din punct de vedere al genului, se situează undeva între o carte erotică și un basm, ceea ce mie mi-a dat senzația de infantilism. Sper să nu supăr pe nimeni, însă mie nu mi-a transmis nimic acest așa-zis basm pentru adulți.

Prima carte care te-a făcut să plângi

David Copperfield de Charles Dickens m-a făcut să plâng, pentru că am simțit că rezonez în anumite privințe cu protagonistul. Nu pot spune că am plâns în hohote, dar dacă mai ai o fărâmă de umanitate în tine, nu are cum să nu îți smulgă o lacrimă scena când domnul Murdstone, tatăl vitreg al lui David, îl bate pe băiat fără motive întemeiate și fără pic de milă.

Prima carte pe care ai cumpărat-o

Prima carte pe care am cumpărat-o a fost Mistere venețiene de Kathryn Walker.

Prima carte pe care ai primit-o cadou

Primele două cărți de care îmi pot aduce aminte cu certitudine, le-am primit la sfârșitul clasei I – Amintiri din copilărie de Ion Creangă și Din lumea celor care nu cuvântă de Emil Gârleanu.

Pe cine etichetezi să facă tag-ul mai departe?

O etichetez pe Elena, prietena și colega mea de site.

Image source: vladstudio

by Alina Andreea Cătărău

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Prima carte tag

 1. Elena Atudosiei on October 19, 2015 at 4:12 am

  Îmi place, draga mea! Voi răspunde cât de repede pot. 🙂

  • Alina Andreea Catarau on October 21, 2015 at 7:13 am

   Mă bucur foarte mult. Take your time. 🙂

 2. First Book Tag | eLitere on October 28, 2015 at 7:34 am

  […] Prima carte tag October 19, 2015 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *