Gânduri pentru viitor

November 27, 2018

ganduri pentru viitor

Voi păstra introducerea scurtă. Cum începutul lui decembrie se apropie cu pași repezi, nu se putea să nu marcăm ziua de 1 Decembrie și aici, ca o prelungire a activităților de la școală, activități prin care noi (elevi și cadre didactice) marcăm Centenarul. În clase privim mai mult spre trecut, dar aici le-am propus elevilor să scrie despre și pentru viitor. Ei cresc, visează și își doresc ceva mai bun pentru ei și pentru țară. Va fi un drum ușor? Probabil nu. Își vor vedea dorințele împlinite? Aș spune că da. Se poate, nimic nu e imposibil.

*

Robert U: Pe 1 Decembrie anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, 100 de ani de când România a devenit un singur stat, 100 de ani de când a început modernizarea care continuă și astăzi. Mă gândesc dacă oamenii de acum 100 de ani se gândeau că viitorul va fi așa cum este acum, dar un lucru este sigur: ei nu uitau să trăiască în prezentul cu care se luptau pentru a ne face un trai bun nouă, cei care trăiesc acest moment minunat. Sunt mândru de țara mea și sper să rămân așa!

Cornel B: In imaginația mea, viitorul din Romania va fi astfel: vor exista mașini zburătoarea, se vor crea foarte multe trasee turistice, oamenii vor fi mai interesați să afle lucruri despre planetă și despre omenire.

Eduard D: Pentru viitor, mi-am propus să sar cu parașuta dintr-un avion, să escaladez cel mai mare munte și să explorez minunățiile oceanului cu un submarin. Chiar dacă nu se va întâmpla niciodată așa ceva, întotdeauna mi-am dorit să ajung în spațiu, să privesc lumea în care trăim de la o distanță însemnată.

Delia O: Orice adolescent se gândește la viitor. Ne dorim să fim fericiți și împliniți. Și eu visez cu ochii deschiși la viața mea. Nu m-am hotărât încă ce carieră vreau să urmez mai târziu, dar vreau să o practic cu drag. Viitorul ți-l faci singur!

Alexandra L: Cred că se vor schimba multe lucruri de-a lungul anilor. Se vor schimba obiceiurile, tradițiile, banii… cred că până și mașinile vor începe să zboare. Să ne bucurăm acum de tot ce ne înconjoară și să facem astfel încât tradițiile și obiceiurile noastre să nu dispară niciodată. Noi, românii, ne mândrim cu țara pe care o avem și o vom lăsa celor care vor avea grijă de ea, care o vor lăuda mereu. Asta-i Țara noastră!

Elena T: Eu mă văd un medic renumit. Mă văd luptând pentru viața românilor și aș vrea de asemenea să lupt pentru ca România să fie o țară mai curată, mai bună. Așa vrea să le deschid ochii românilor, să vadă ce țară frumoasă avem. Aș dori ca românii să fie mai buni, să se iubească între ei, să nu mai existe egoism. Mi-aș mai dori să nu se mai facă diferențe între oameni și toți să se accepte unii pe alții așa cum sunt. Dacă voi ajunge medic, voi face tot posibilul să vindec bolnavii și să găsesc leac pentru orice boală.

Iulia A: Orice adolescent are gânduri și planurile pentru viitor. Mereu sunt nehotărâtă la ce liceu mă voi duce, ce profil, ce facultate… Când eram mai mică, îmi doream să fiu doctoriță.   Pentru a avea un viitor frumos, ai nevoie de o slujbă bănoasă (care să-ți placă),să ai părinții alături și să-ți întemeiezi o familie.

Robert S: Orice adolescent se gândește adesea la planurile sale de viitor, și toți vor ce este mai bun. Cei tineri se gândesc încă de mici la o carieră ce le poate aduce beneficii, și de aceea muncesc și se străduiesc să învețe. Viitorul se poate schimba oricând, așa că străduiește-te să ți-l schimbi în bine.

Iuliana I:  La fel ca orice alt adolescent, și eu îmi doresc tot ce e mai bun pentru mine și pentru viitorul meu. Un viitor pe care trebuie să mi-l asigur, iar acest lucru nu se poate realiza decât cu multă muncă. Trebuie să privim cu seriozitate tot ce stă înaintea noastră, deoarece ceea ce facem acum ne ajută să ne dezvoltăm și să ne construim viitorul.

Paul U: Sper ca viitorul să aducă reunirea cu Republica Moldova, care a fost cândva parte din România. Aș mai vrea ca țara noastră să treacă la moneda europeană în viitor.

Ana C: Peste ani, eu văd o Românie mult mai dezvoltată și mai inovativă, ținând pasul cu celelalte țări. O văd bogată în frumuseți, dar și neglijată de oamenii cărora nu le pasă de țara lor. Văd o țară cu un ansamblu cultural extraordinar de frumos și de bogat. România viitorului va fi o țară unită.

by Elevii Școlii Gimnaziale din Păușești

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *