Dispozitiv virtual de formare

April 1, 2015

dispozitiv virtual de formare elitere

Ce predispoziţii sau achiziţii trebuie să probeze educatul pentru a se înscrie într-un dispozitiv virtual de formare? Numiţi şase astfel de achiziţii de bază.

– pentru a se putea înscrie într-un dispozitiv virtual de formare, educatul trebuie în primul rând să aibă cunoştinţe medii sau avansate de utilizare a unor programe fundamentale (în special Word şi PowerPoint), dar şi a programelor folosite în editarea imaginilor, a melodiilor şi a videoclipurilor;

– să dea dovadă de maturitate în modul în care îşi gestionează timpul şi îşi stabilește priorităţile. Având în vedere faptul că nu va mai fi nimeni care să-i dirijeze constant fiecare mişcare, educatul trebuie să demonstreze că se poate descurca singur şi poate să atingă obiectivele propuse.

– să ştie să folosească internetul pentru a găsi (şi eventual a oferi) informaţii şi materiale necesare pentru procesul educativ. Trebuie însă să fie atent de unde anume ia informaţiile; sursele trebuie să fie verificate şi comparate cu alte site-uri sau cărţi pentru a nu folosi informaţii eronate. O comparaţie atentă va oferi utilizatorului posibilitatea să aleagă sursele cele mai bine structurate, cu date aduse la zi.

– să fie deschis la nou. Tehnologia e în continuă schimbare, la fel ca informaţia. Cine alege un sistem virtual de informare trebuie să fie conştient de acest lucru şi să poată ţine pasul cu ritmul alert. S-ar putea să fie nevoit să utilizeze versiuni mai noi ale unor programe sau să caute mereu detalii despre ultimele descoperiri în diferite domenii, toate acestea pentru a profita în mod eficient de oportunităţile care i se oferă.

– să instaleze şi să utilizeze programe de convertire a documentelor (ex. din PDF în Word, din Word 2007/ 2010 în Word 2003 etc);

– să aibă cunoştinţe ce îi permit utilizarea eficientă a unor platforme e-learning sau care sprijină învăţarea (cum să încarce documente, să ataşeze fişiere muzicale/ video şi poze, să ataşeze link-uri externe etc.);

– de cele mai multe ori platformele care oferă informaţii corecte şi complete au interfaţa în limba engleză. Este necesară ca utilizatorul să stăpânească bine această limbă (sau o altă limbă de circulaţie internaţională).

Image source: Slide Share

by Elena Atudosiei

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *