Winter Reading Challenge Wrap-up

March 28, 2018

winter reading challenge elitere

Primăvară, iubirea vieții mele… unde ești, pe unde te-ai pierdut? Vine aprilie și eu m-am cam săturat de zăpadă, ghete și paltoane. Salutări, dragii mei! E frig și sunt mult prea mulți nori în fața soarelui (situație care sper să se schimbe în curând), dar m-am gândit că ar fi cazul să mă așez frumușel și să scriu câteva rânduri despre lista de lecturi din ultimele luni. Rolul principal îi revine, așa cum știți din titlu, acelui challenge primit de la Alina în decembrie. Ea a fost mai harnică, a postat deja un wrap-up.

Acea provocare acoperea o perioadă de trei luni, și pot să spun că a fost o idee foarte bună pentru iarna calendaristică. Așa cum intuiam și când am prezentat cărțile pe care le-a ales Alina, o parte din challenge a rămas neatinsă, dar am fost motivată să citesc tot mai mult (se putea și mai bine, dar sunt mulțumită și așa). Din lista prezentată data trecută, au rămas două titluri de care nu m-am apropiat (încă). Și nu a fost chiar o surpriză pentru mine, mă așteptam să nu mai ajung la ele din moment ce nu le-am dat atenție atunci când am avut ceva mai mult timp liber.

A Game of Thrones și Annabel au rămas în lista to-be-read din motive diferite: prima e prea lungă și pur și simplu nu am îndrăznit să o deschid și să risc să o las neterminată; a doua abordează un subiect despre care știu prea puține, dar care nu mă interesează în momentul de față. Așa că… sorry, locurile voastre au fost luate de alte titluri dintr-o listă care nu știe să descrească suficient de repede. Va veni și vremea celor două romane, dar nu e exclus să mai stea uitate pe un raft vreo două anotimpuri.

Cărțile pe care totuși le-am citit m-au purtat prin diferite lumi cu rădăcini adânc înfipte în realitatea noastră. Mi-a făcut plăcere să vizitez China, Ungaria și să arunc o privire în America, mai ales că e vorba de epoci care (cel puțin la un prim nivel) nu au nimic în comun. Poemele nu m-au impresionat în mod special, dar am înțeles de ce au fascinat-o pe Alina. Casa de hîrtie are un punct de plecare interesant, dar povestea în sine a fost mult prea plictisitoare. Sper ca cititorul la care va ajunge micul volum se va bucura mai mult de el.

Celelalte patru romane (Împărăteasa, Erzsébet Báthory: Contesa sângeroasă, The Hate U Give și Balzac și Micuța Croitoreasă chineză) au fost undeva între bune și foarte bune. THUG e singura pentru care am dat 5 stele pe goodreads. Chiar și așa, am găsit în fiecare volum detalii care m-au plictisit, dar și elemente care m-au făcut să nu pot lăsa cărțile din mână. Nu pot promite acum că voi scrie recenzii pentru fiecare, dar vă pot spune că le recomand cu drag. Sunt romane ce pot fi o companie plăcută la momentul potrivit.

Ca să închei cu încă o recomandare… încercați și voi acest joculeț. Mie mi se întâmplă de multe ori să termin o carte și să nu știu ce să citesc mai departe. Un prieten se va uita la biblioteca voastră cu alți ochi și va ști ce titluri să aleagă pentru voi. Lectură plăcută și la cât mai multe cărți bune!

by Elena Atudosiei

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Responses to Winter Reading Challenge Wrap-up

  1. Alina Andreea Cătărău on March 29, 2018 at 9:05 am

    Super! Sunt sigură că vei ajunge cu timpul și la celelalte două cărți. Eu mă pregătesc să scriu Wrap-upul pentru luna martie, în care am mai citit două cărți din provocare. Mi-a mai rămas doar „Ultima licornă”, de care nu sunt foarte atrasă în prezent pentru că alte cărți îmi fac cu ochiul, mai ales cele de ficțiune istorică. Va veni și cheful de fantasy la un moment dat.
    Lectură plăcută! 🙂

    • Elena Atudosiei on March 29, 2018 at 9:22 am

      Mulțumesc mult! :* S-ar putea să citim “Ultima licornă” în același timp. Și eu o mai amân un pic; aștept vremuri ceva mai calde, cu mai multe flori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *