Mary Poppins și Casa de Alături

June 10, 2016

mary poppins si casa de alaturi elitereAm mai spus eu că nu obișnuiesc să citesc serii și cărțile scrise de P.L. Travers nu sunt o excepție. Nu am încercat să găsesc toată seria Mary Poppins, dar am un titlu despre care vreau să scriu câteva cuvinte: Mary Poppins și casa de alături. Poate va fi un impuls ca mai târziu să citesc și restul seriei… for science.

Cărticica asta încheie seria de șase volume, deși eu am simțit mereu că povestea poate continua, chiar dacă noi nu îi mai dăm prea multă atenție. Și acum aproape douăzeci de ani mi-au plăcut aventurile lui Jane și Michael Banks alături de Mary Poppins. Îmi plac și acum. Când am recitit povestea acum câteva luni, am simțit că încă îi invidiez pe copii pentru că o au pe ea drept dădacă. Serios, cine nu ar vrea să ajungă pe lună?

Pe Aleea Cireșilor, în casa cu numărul optsprezece, vin să locuiască domnișoara Andrew și Luti, un băiat din Mările Sudului. Nimeni nu e încântat de faptul că cineva a ocupat casa, dar copiii familiei Banks găsesc în Luti un prieten pe care doresc să îl ajute. Și Mary e acolo, nu mereu în prim-plan, dar pregătită să le arate copiilor fața magică a lumii.

Casa de alături, numărul optsprezece, e specială deoarece în ea și-au găsit loc fărâme din imaginația celor ce locuiesc în apropiere. Oameni mici și mari îi dau viață, lăsând acolo câte un vis ce devine realitate pentru că nu trebuie să asculte de vreo altă regulă decât aceea de a fi. Prezența domnișoarei Andrew dă lucrurile peste cap, dar Mary Poppins le aranjează repede la loc.

Povestea e încântătoare și sper să-mi fac timp la vară să citesc și celelalte volume. Dacă nu am încercat când eram mică, poate reușesc acum, să văd cum e prezentată Mary Poppins de la început până la sfârșit. Sau poate mai caut o dată filmul. Mă mai gândesc.

by Elena Atudosiei 

Tags: , , , , , , ,

One Response to Mary Poppins și Casa de Alături

  1. First Book Tag | eLitere on June 10, 2016 at 7:42 am

    […] Mary Poppins și Casa de Alături June 10, 2016 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *