Dăruind vei dobândi

December 23, 2015

daruind vei dobandi elitere

După melodia Cât aș vrea să zbor, nu pot trece mai departe fără să vorbesc și despre piesa Dăruind vei dobândi tot de pe albumul 12 porți al trupei Iris. La prima audiție, această melodie m-a mirat puțin deoarece conține câteva trimiteri religioase. Totuși acestea nu sunt lipsite de sens, doarece Cristi Minculescu a avut o cumpănă cu un an înainte de apariția albumului menționat mai sus, moment care l-a făcut să vadă viața cu alți ochi și poate că l-a determinat să se simtă mai apropiat de Divinitate.

Acum, dacă avem puțin context, pot analiza mai pe larg mesajul acestei piese deosebite. Ideea principală este că nu trebuie să ne irosim viața alergând după faimă și bani, ci să ne bucurăm de fiecare clipă și să dăruim celor din jurul nostru iubire, deoarece viața este cel mai de preț dar care ni s-a dat. Deși versurile melodiei ne sugerează o situație destul de idealistă, deoarece nu putem trăi doar cu iubirea pe care ar trebui să o împărtășim mai des cu cei dragi și nu numai cu ei, viața și sănătatea noastră nu merită să fie alterate doar pentru că avem dorințe efemere de a deveni celebri sau bogați. Se știe că omul, prin natura sa, are multe așteptări de la viață și întotdeauna tânjește după ce nu are, însă de multe ori putem trăi tihnit și cu mai puțin… lumea materială nu ne face fericiți cu adevărat.

În final, vă las catrenul care alcătuiește refrenul acestei piese frumoase, nu înainte de a menționa că dacă versurile unei melodii ne fac să medităm la viața noastră, să ne dăm seama de greșelile noastre și eventual ne inspiră să devenim puțin mai buni, atunci nu am pierdut timpul ascultând-o.

„E mult prea bună viața
Păcatul tău e să o pierzi
S-aduni averi, iar la sfârșit
Să vezi că totul e în van.”

by Alina Andreea Cătărău

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *