Cât aș vrea să zbor

November 18, 2015

Template_CDbook1-4 [Converted]

Deși am avut intenția să scriu câteva idei despre o altă melodie a trupei Iris, vremea de afară și starea mea sufletească rezonează foarte bine cu piesa Cât aș vrea să zbor, primul single de pe albumul 12 Porți, apărut în anul 2010.

Cât aș vrea să zbor este o piesă de atmosferă, care parcă te transportă într-un loc familiar, mai apropiat sau mai îndepărtat, în funcție de viața fiecărui ascultător. Însă dorul de a retrăi anumite momente din trecut și poate chiar regretul cu privire la anumite situații pe care ai fi dorit să le schimbi nu pot lăsa pe nimeni rece la auzul versurilor acestei melodii. Tema zborului mă face să mă gândesc la reverie, care poate conține atât dorințe uitate sau neîmplinite, cât și porțiuni de amintiri din viața fiecărui om. Reveria îți mai dă puterea nemărginită să ai vise îndrăznețe, pe care nimeni nu le știe, fiindcă ele se nasc numai în imaginația ta. Iar cele mai frumoase versuri din melodie, cele care ilustrează dorințele noastre mai mult sau mai puțin efemere, sunt (din punctul meu de vedere):

„Vara mi-a făcut un pat de flori

Să așez în el toate visele

Vântul ia ușor petalele

Și le duce

Unde eu aș vrea să zbor.”

Această melodie mă relaxează prin intro-ul și versurile ei simple, dar sugestive, îmi fac mintea să zboare în tot felul de locuri și îmi reamintesc de iubirea mea pentru literatură, pe care am cam neglijat-o în ultima vreme. Îmi mai place și refrenul care determină intensitatea sentimentelor de dor, nostalgie și poate chiar de tristețe…

by Alina Andreea Cătărău

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Cât aș vrea să zbor

  1. Dăruind vei dobândi | eLitere on December 23, 2015 at 8:09 am

    […] Cât aș vrea să zbor November 18, 2015 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *